Een duurzame toekomst willen we allemaal, maar het liefst niet ten koste van onze portemonnee. Inventum werkt al ruim 100 jaar aan een duurzame toekomst.
Wij zijn er zeker van dat onze nieuwe producten ook voldoen aan duurzaam en energiezuinig.

Met de Ecolution® ventilatiewarmtepomp verhoogt u het energielabel van uw huis met twee sprongen! Dit betekent een aanzienlijke winst voor het milieu maar ook voor uw energierekening. Daarnaast zorgt de Ecolution® ervoor dat uw binnenklimaat een stuk gezonder is.

De Ecolution® is in een paar uur geïnstalleerd om samen met uw hr-combiketel u zo energiezuinig mogelijk warm te houden. Vooral in het voor- en najaar kan de Ecolution® voor voldoende warmte zorgen in uw huis. In de koudere periodes springt de hr-combiketel automatisch bij voor het leveren van warmte. Op deze manier verhoogt u het rendement van uw verwarming van 90% naar 200%, de gasbesparing kan oplopen tot zo’n 900m3 gas.

De werking
De Ecolution® is een warmtepomp. Een warmtepomp is het omgekeerde principe van een koelkast. De Ecolution gebruik de warme uit de afvoer ventilatielucht (20°C) van de woning. Deze warmte wordt door de warmtepomp naar een hogere tempratuur gebracht en kan hierna gebruikt worden voor ruimteverwarming en of het verwarmen van warm tapwater. De gebruikte afgekoelde lucht uit de Ecolution® wordt daarna naar buiten afgevoerd. Het Ecolution® ventilatiesysteem is een nieuw ventilatiesysteem, een systeem waarbij maximale energiebesparing en voldoende ventileren voor een gezond binnenklimaat toch samengaan. De Ecolution® is hierin uniek. Voldoende ventileren draagt bij aan een goede gezondheid en een gezond binnen klimaat.Wilt u meer weten over de Ecolution® of andere producten van Inventum? Onze service-afdeling staat voor u klaar.

ecolution opengewerkt
Uw voordelen:
– Levert zowel CV als warmwater
– Hybride combinatie met de H.R. ketel
– Toepasbaar in nieuwbouw en bestaande bouw
– Besparing energie en energiekosten
– Hoge EPC reductie bij nieuwbouw
– Twee energielabelsprongen voor bestaande bouw
– Natuurlijk ventileren voor een gezond binnenklimaat
– Verbetering woonklimaat door natuurlijke ventilatie
– Milieuvriendelijk, energiezuinig en stil
– Eenvoudig te installeren, compact wandmodel
– Duurzame kwaliteit
– Nederlands fabrikaat
– Reductie mogelijk tot ruim 900m3 gas per jaar.
– Geluidsarm

Download hier de Ecolution brochure en handleidingen.